تشخیص بک لینک اسپم و غیر اسپم

اسپم شدن سایت ممکنه به قیمت دامنه تموم بشه و به همین خاطر که همیشه باید بدونید چه لینکی بخرید,بزنید یا حتی پاک کنید. خیلی از مواقع ممکنه که سایت رقیب برای خراب کردن شما چند هزار بک لینک غیرمرتبط و ضعیف بزنه که این کار توی سال 2025 اثرش کم شده اما صفر نیست! به همین خاطر من تصمیم گرفتم که یه مقاله برای کسایی که تازه شروع کردن بنویسم و بگم که تشخیص بک لینک اسپم چطوری هست اصلا؟ شاید باورتون نشه اما خیلیا همین لینکای اسپم رو به قیمتای میلیونی میخرن و آخرشم میگن این همه خرج کردیم اما نشد. من براتون اینجا چند تا نمونه مختلف میارم که قشنگ متوجه منظورم بشید.
من نیومدم اینجا بهتون توضیح بدم بک لینک چیه و انواعش چطوری عمل می کنن. برای اینکه بیشتر با مفهوم بک لینک و لینک سازی آشنا بشید روی لینک آبی کلیک کنید. اما به طور کلی بک لینک یعنی لینک هایی که از آی پی (سایت) دیگه ای به شما داده میشه. هر چقدر کیفیت و البته تعداد لینک های دامنه بیشتر باشه (قانون زیاد داره) در نتیجه سایت شما هم سریع تر میاد بالا. باید بگم که بدون تولید محتوا و هزارتا کار دیگه تازه می تونید یه سایت قوی داشته باشید و همه چی بک لینک نیست.
چطور یه بک لینک اسپم حساب میشه؟
خب تو نگاه اول شاید این سوال براتون به وجود بیاد که اصلا چرا یه لینک اسپم میشه؟ باید بهتون بگم که این دقیقا همون روش تشخیص لینک اسپم هست اما من چند تا مورد میگم بهتون. روشای اسپم شدن دامنه/سایت زیاد هستن که مهمترین اونا :
- لینک های خروجی بیش از اندازه به سایت های دیگه (برای مثال سایت کلا 10 هزار صفحه هست اما 1000 تا رپورتاژ داره!)
- سن دامنه ای ازش لینک می گیرید (دامنه های جدید معمولا گزینه خوبی نیستن).
- لینک های بیش از اندازه به خود سایتی که ازش لینک می گیرید.
- ترافیک دستکاری شده سایت با کلمه های برندی و غیر معمول.
- خیلی از سایتا دامین و پیج اتوریتی خودشون رو غیر طبیعی با اسپم کردن میارن بالا که بتونن لینک بفروشن.
- سایتی که ظاهر درستی نداره و مقاله هاش هوش مصنوعی.
- سایتی که هیچ قانونی برای لینک دهی نداره.
- بک لینک های رایگان اغلب اسپم هستن (90%) و همه میتونن بسازن حتی با ربات.
- پکیج های بک لینک چند صد یا هزارتایی که میفروشن.
هیچوقت به سراغ سایتایی نرید که همه ازش لینک دارن و یه چیز عادی حساب میشه. لینک رو باید مثل یه دختر در نظر بگیرید که دستمالی نشده باشه. هر چقدر کمتر با سایت های دیگه رفت و آمد داشته باشه بهتر :).
انواع لینک های اسپم رو بشناسید!
خب دوستان من اینجا با نمونه تصویری براتون توضیح میدم که سراغ چه نوع لینک هایی نباید برید. اما یه چیز مهم اینه که لینک سازی لایه ای هست و ما از بک لینکای اسپم و بی کیفیت برای لایه های دوم سوم استفاده می کنیم. یعنی اون لینکا به هیچ عنوان مستقیم به سایت ما اشاره نمی کنن اما خب رپورتاژ لایه اول رو لینک می کنیم بهش. خب بریم ببینیم که چی به چیه و چطور باید لینک اسپم رو بشناسیم.
1. بک لینک کامنتی
بیشتر بک لینکای کامنتی اسپم هستن, چون هم رایگانن و هم میشه با ربات راحت اتوماتش کرد. شاید 5 – 6 سال پیش میشد با این نوع لینکا کاری کرد اما توی سال 2025 خبری از این چیزا نیست و فقط میشه برای ایندکس کردن یا بالا آوردن DA و PA ازشون استفاده کرد. به هر حال شما می تونید ماهی چند تا بسازید اما تاثیر زیادی ندارن.
الان توی تصویر بالا بچه ها 4765 تا لینک مختلف توی بخش کامنتا گذاشتن و این یعنی اسپم! توی اینجور سایتا به خودتون مستقیم لینک ندید مخصوصا اگه دامنه تازه ای دارید که بک لینک نداره اصلا.
2. بک لینک های غیر مرتبط توی فوتر و سایدبار
خیلی از سایت های داخل ایران در حال فروش پیکجایی هستن که یه دفعه توی 100 تا سایت لینک شما رو قرار میدن. بدبختی اینه هر کدوم از اون سایتا چند هزار ایندکس دارن و این یعنی اسپم. شاید الان بگید که سایت های بزرگ ایران همه از این لینکا دارن و فلان! اما باید بگم هر زمان قدرت و سن دامنه شما هم همونقدر شد این کارا رو کنید. وقتی که سایت حدود 500 تا رپورتاژ داره و چند سالی از عمرش میگذره دیگه نیازی به نگرانی نیست.
اما همیشه یادتون باشه که لینک های فوتر و سایدبار رو به مرور زمان بخرید و اینطوری نباشه که یه دفه 100 تا ای پی و 5 میلیون لینک توی ahref اضافه بشه. وقتی که یه آدم میتونه اسپم بودن لینک سازی رو تشخیص بده قطعا هوش مصنوعی گوگل هم میتونه. اگه می خواید برای سایتتون چنین کاری انجام بدید,حتما قبلش از یه شخص حرفه ای سوال کنید که بهترین سایتا و روشش رو بهتون یاد بده.
3. ربات های لینک سازی
خیلی از شما نمی دونید که چقدر ربات و ابزار برای لینک سازی اتوماتیک وجود داره! اما باید بگم که 99.99% لینک هایی که میسازن اسپم هستن و اغلب برای پایین آوردن رقیب یا سایت های بلک هت ازشون استفاده می کنن. برای مثال شما یه سایتی دارید که فقط چند ماه باید بالا باشه تا درامد داشته باشید و تمام. این لینکا ممکنه اولش خوب اثر کنن اما بعد یه مدتی دیگه باید خداحافظی کنید با دامنه.
اصلی ترین ربات های لینک سازی دنیا screaming frog,rankerx,GSA,scrapebox و بعضی پلاگین ها هستن که می تونید همه رو بخرید و تست کنید.این ابزارها برای کار کردن نیاز به لیست دارن و بدون لیست کاری خاصی انجام نمیدن براتون. خرید و استفاده از این ربات ها کاری نداره اما به هیچ عنوان پیشنهاد نمی کنم به خصوص اگه نمی دونید چطوری باید کار کرد باهاشون.
4. پکیج فروشا (اغلب)
خب خوشبختانه تو ایران همه دنبال پیشرفت شما هستن و میخوان که با کمترین هزینه و تو سریع ترین زمان به نتیجه برسید و همین میشه که نصف سایت ها به فنا میرن. عزیزای ن هر چقدر یه سایت لینک خروجی بیشتری داشته باشه,بدتر هست و این پکیج فروشا تا حالا هزارتا فروختن! این یعنی دامنه ای که شما ازش لینک می گیرید تا الان 3 بار مرده و دیگه اثر کاملش رو نداره. همیشه برای انتخاب به سراغ سایتای باکیفیت توی پلتفرمای خرید رپورتاژ برید.
پکیج هم می خرید از سایت و شرکت معتبر بگیرید که صفر تا صد تولید محتوا و همه چیز رو براتون انجام بده. سئو کار پر هزینه و کمی ریسکی هست و نباید با چیزای احمقانه این ریسک رو بالاتر ببرید.
نتیجه گیری
دوستان یه سری ابزار مثل ahref و websiteseochecker هستن که می تونید لینک ها و قدرت دامنه و اسپم رو چک کنید داخلشون. این ابزارا نسخه پرمیوم هم دارن که بیشتر به درد سئوکارا و مدیرا میخوره ولی خب شما هم می تونید استفاه کنید. پیشنهاد می کنم اگه آشنایی با سئو ندارید,با وبری رایگان تماس بگیرید تا کمکتون کنم.